”Verdensklasser” medvirker til at skabe elever, der ser sig selv som en del af et internationalt samfund, og som gennem mødet med professionel scenekunst styrkes i at være entreprenante, kreative og innovative – elever i verdensklasse!

 

Verdensklasser er et undervisnings- og udviklingsprojekt af Cantabile 2 og Vordingborg Kommune. Projektet undersøger hvordan scenekunst kan understøtte de konkrete læringsmål i den moderne folkeskole. Det handler bl.a. om at eleverne styrkes i en lang række specifikke færdigheds- og vidensmål indenfor forskellige af folkeskolens fag – og hvordan det intensive kreative arbejde i projektuger frem mod en forestilling for andre elever og forældre i høj grad lægger sig op af det overordnede tema omkring “Innovation og entreprenørskab”.

Projektet har en lang række undervisningsforløb med danske og udenlandske scenekunstnere, samt forestillinger på skolerne og på Waves Festivalen.

I løbet af 3 år fra 2016 vil der være 36 fordybede undervisningsforløb der munder ud i visninger/forestilling for forældre eller andre klasser.
10 andre klasser vil have en workshop med en international scenekunstner som er del af Waves Festivalen, og 18 klasser og 5 hele skoler vil se en forestilling enten på skolen eller på Waves Festivalen.

Verdensklasser har fået 500.000 kr. over 3 år fra Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling samt Kulturministeriet og er desuden støttet af Vordingborg Kommune og Statens Kunstfond.

 

Du kan læse den komplette projektbeskrivelse ved at klikke her.

hvid

 

vordingborg_logo_cmyk

 

Undervisningsmin

KUM

kunstfond